logo-orum

FAQS

ORUM CENTER

Tens dubtes sobre si et convé assistir a teràpia? Vols saber el funcionament d’aquesta?
Resolem els dubtes més freqüents per saber què pots esperar d’una teràpia amb els nostres professionals.

Sí, buscar ajuda psicològica és una elecció saludable quan s’enfronten dificultats emocionals o psicològiques. És una mostra de cura i autoconeixement, i de millorar la nostra vida i la dels del nostre entorn.

La teràpia pot ajudar-te a comprendre millor els teus sentiments, canviar patrons de pensament i comportament, millorar les teves relacions i promoure el teu benestar emocional en general.

Cal considerar la teràpia quan experimentis malestar emocional, dificultats en les relacions, pors, ansietat, depressió o altres reptes emocionals que interfereixin en la teva vida quotidiana.

La primera sessió generalment és una oportunitat per conèixer al teu terapeuta, compartir les teves preocupacions i objectius, i discutir com treballareu junts per abordar-les.

La durada de la teràpia depèn de les teves necessitats i objectius. Un terapeuta t’ajudarà a determinar la millor opció per a tu basant-se en la teva situació.

Sí, la confidencialitat és un principi fonamental de la teràpia. El terapeuta està obligat a mantenir la teva informació privada, llevat que hi hagi un risc imminent per a tu o altres.

La connexió amb el terapeuta és essencial per a una teràpia eficaç. Per aquest motiu t’asseignarem el professional més indicat pel teu cas prioritzant que et sentis còmode.

El progrés varia, però molta gent experimenta millores després de diverses sessions. El terapeuta t’ajudarà a seguir i avaluar el teu progrés.

Sí, no cal tenir una diagnosi específica per a la teràpia. La teràpia pot ser útil per a una àmplia gamma de reptes emocionals, com millorar personalment o resoldre inquietuds psicològiques.

Sí. Al centre disposem d’un equip especialitzat en realitzar valoracions i emetre orientacions diagnòstiques certificades. Recollirem les vostres preocupacions en una primera entrevista i es decidirà quin tipus de proves dur a terme. Després, s’administraran les proves i, finalment, es realitzarà un informe amb les conclusions de la valoració. Disposem d’eines per quantificar les dificultats relacionades amb la  lectura, l’escriptura, l’atenció, la capacitat cognitiva, el llenguatge, la personalitat, la interacció social, etc.

Si no et sents satisfet, és important parlar-ho amb el teu terapeuta. Podeu ajustar l’enfocament o considerar altres opcions si és necessari.