La teràpia on-line, una solució eficaç pels trastorns d’ansietat?

Pot ser eficaç la teràpia on-line en el tractament dels trastorns d’ansietat? Aquesta pregunta és la que intentem resoldre amb la recerca conjunta que hem iniciat amb la UdL. Amb la col·laboració de la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social de la Universitat de Lleida, hem analitzat els resultats d’un total de 2.000 articles publicats per la comunitat científica internacional sobre e-teràpia i els trastorns d’ansietat. 

El nostre objectiu és aportar l’evidència científica sobre l’eficàcia de la teràpia online, així com les diferències significatives respecte a la teràpia psicològica convencional. En un entorn com el de les Terres de Lleida, caracteritzat per una demografia dispersa territorialment, l’e-teràpia pot esdevenir una eina de psicoteràpia clau per facilitar l’adherència al tractament quan resulta poc accessible l’accés a la consulta física del terapeuta.

 

Aportar ciència a la teràpia on-line

L’estudi està liderat  pel nostre coordinador, Xavier Amat, i pels professors de psicologia Jorge Moya i Jaume March del grup de recerca de Neuropsicologia, gens i ambient (Neuropga) de la UdL i compta amb la col·laboració dels psicòlegs d’Orum Center Anna Blanch, Víctor Tello i Maria Gilart. 

Amat explica que “volem aportar ciència a la teràpia online. Posar sobre paper què en diu la comunitat científica internacional. Per això, ens cal anar a les fonts, a les publicacions científiques que s’han fet ressò d’aquests nous mètodes d’abordatge terapèutic en els darrers anys i recollir conclusions en un estudi actualitzat”. Així mateix, el nostre coordinador afegeix que “ens hem adonat que falta un corpus científic unificat per aquest tipus de teràpia que expliqui quines són les diferències significatives respecte a la presencial”.

Des del nostre centre, estem convençuts d’aquest mètode, ja que sabem que funciona perquè en tenim evidències contínues amb els nostres pacients, però hem volgut anar més enllà i recollir totes les aportacions científiques de la comunitat internacional en una investigació pròpia amb la UdL. D’aquesta forma, ens convertim en un centre  pioner en promoure la investigació sobre l’aplicació de l’e-teràpia i la teràpia convencional en l’abordatge dels trastorns d’ansietat.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.