[vc_row][vc_column][vc_column_text]
Hom pot comprar una cadira a qualsevol lloc, però una cadira a mida i ajustada a cada esquena no es pot comprar a qualsevol lloc. I això és justament el que fem a Orum Center: artesania. Una analogia de la qual ens servim per definir un nou producte artesanal marca de la casa; es tracta d’un podcast amb què, periòdicament, els professionals d’Orum Center anirem aportant tot allò que pugui ser útil per al màxim nombre de persones possible. El primer en donar-hi veu als nostres podcast és el nostre psicòleg i director del centre, Xavier Amat.
I res millor que començar transmetent els nostres valors: vocació, cooperació, humilitat, treball, empatia i acollida. Ho demostrem cada dia, buscant solucions per a totes i cadascuna de les persones que entren al nostre centre a la recerca de respostes.
LA NOSTRA METODOLOGIA DE TREBALL: LA PLANIFICACIÓ CENTRADA EN LA PERSONA
Tot plegat és fruit d’una fèrria metodologia que, sota la nomenclatura PCP (planificació centrada en la persona), treballa amb els individus d’una manera global, no només com a ens aïllats. Perquè un és un mateix i tots els qui l’envolten.
Per exemple: des de l’Àrea de Logopèdia podríem arribar a la conclusió que els problemes de parla d’un infant estan manifestant quelcom que ocorre a nivell sistèmic, dels seus pares, la família en general… Un altre exemple: hi ha adolescents amb conductes disruptives que cal solucionar conjuntament amb la família, també amb mediacions entre ambdós. D’aquí que coordinar-nos cap a dintre (entre els professionals del centre) i cap a fora (amb l’entorn del pacient) esdevingui vital per a la cura del mateix.
L’E-TERÀPIA, UN VALOR AFEGIT I DEMOSTRAT
I si parlem de valors, no podem deixar de referir-nos a un dels nostres principals valors afegits; ni més ni menys que l’e-teràpia, que s’ha erigit en un solució terapèutica online tan vàlida com la presencial. De fet, d’un estudi realitzat colze a colze amb la Universitat de Lleida (UdL) se’n desprèn que no existeixen diferències significatives entre l’una i l’altra, així com que l’efectivitat és completament equiparable en els casos d’ansietat i depressió, els dos supòsits analitzats.
Fins i tot podem enumerar una tercera evidència científica: l’adherència al tractament via online resulta superior, sobretot quan la procedència del pacient no és local. En definitiva, un estudi validat per la UdL que, malauradament, setmanes després s’encarregava de corroborar una pandèmia que faria imprescindible l’e-teràpia, un mètode que ha vingut per quedar-se i, consegüentment, tan inamovible com els nostres valors.
Orum Center
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]